Τα κινητά τηλέφωνα σήμερα

Τη σημερινή εποχή περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και 1,5 δισεκατομμύριο δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, κι όμως δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ανοίγοντας ένα δρόμο επικοινωνίας με όλα τα μέρη του πλανήτη.

Η κινητή τηλεφωνία είναι απαραίτητη κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες με τη  μεγάλη ανάπτυξη να σημειώνεται κυρίως σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής με τους συνδρομητές να πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς κάνοντας την δυνατότητα ανάπτυξης πιο εύκολη για αυτές τις χώρες.

Να αναφέρουμε ότι στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, smartphones, μπορούν να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή, τα γνωστά applications ή apps για την άντληση πληροφοριών σχετικά με την παραγωγή αλλά και την ενημέρωση για τις καινούργιες τεχνολογίες.

Άρα, τα κινητά τηλέφωνα δεν περιορίζονται μόνο στη χρήση τους ως μέσου επικοινωνίας, αλλά έχουν πλέον πολλαπλές δυνατότητες άντλησης και διάδοσης πληροφοριών, αλλά και δικτύωσης, τις οποίες ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του.

Επίσης τα ηλεκτρονικά μηνύματα sms θεωρούνται ένα χρήσιμο, γρήγορο και φτηνό μέσω πληροφόρησης, παρέχοντας ένα συμπληρωματικό ρόλο στην παροχή πληροφοριών προς τους ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Στη σημερινή εποχή η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ. Επίσης η αγορά αγαθών αλλά και υπηρεσιών γίνεται με μόνο λίγα κλικ και με πολύ λιγότερο κόστος φέρνοντας μια πραγματική επανάσταση στον τομέα του εμπορίου αλλά και των υπηρεσιών.

Άλλωστε η ανάπυξη των τηλεπικοινωνιών σε μια χώρα σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, αυξάνει σε μεγάλο βαθμό και το ΑΕΠ της χώρας αυτής.

Η ανάπτυξη βέβαια αυτή των κινητών τηλεφώνων καθώς και η όλο και διαρκώς αυξανόμενη χρήση τους σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας έχει  και τους ανάλογους κινδύνους. Η ανάπτυξη όμως δεν μπορεί να περιμένει ούτε να κάνει βήματα προς τα πίσω. Είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε μια καινούργια εποχή της τεχνολογίας όπου τα κινητά και η χρήση τους θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας φτάνει να χρησιμοποιηθούν με τους ανάλογους θετικούς σκοπούς.

 

 

 

Share