Όροι χρήσης

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

  • To Hotprice.gr είναι ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών από ηλεκτρονικά καταστήματα βάση στοιχείων που τα ίδια τα καταστήματα καταχωρούν και στέλνουν στο Hotprice μέσω των xml στοιχείων τους.
  • Στο παρόν κείμενο με τον όρο χρήστης νοείται κάθε επισκέπτης της πλατφόρμας που αναζητά κάποιο προϊόν.
  • Όλες οι πληροφορίες των προϊόντων παρέχονται και καταχωρούνται από τα καταστήματα με το xml τους, για αυτό είναι απαραίτητο ο καταναλωτής - χρήστης να επιβεβαιώνει τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και τους γενικούς και ειδικούς όρους του κάθε καταστήματος πριν τη συναλλαγή.
  • Το Hotprice.gr δεν φέρει ευθύνη για την συναλλαγή και την αγορά μεταξύ καταναλωτή και καταστήματος. Υπεύθυνα για τη σωστή με βάση τους νόμους συναλλαγή είναι τα εκάστοτε καταστήματα και οι προμηθευτές των προϊόντων.
  • Η εγγραφή του χρήστη ή καταστήματος στο Hotprice.gr προϋποθέτει την ύπαρξη ενός έγκυρου email, το οποίο απλά χρησιμοποιείτε για την επαλήθευση του χρήστη. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής μέσω facebook.
  • Κάθε χρήστης (ή προβαλλόμενο κατάστημα)  έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις πληροφορίες που καταχωρεί σε οποιοδήποτε σημείο του Hotprice.gr (όπως αξιολογήσεις προϊόντων και καταστημάτων). Το Hotpice διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτεί ή να αφαιρεί σχόλια και κριτικές που μπορούν  να βλάψουν ή να προκαλέσουν ζημιά, ή δεν είναι σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  • Οι φωτογραφίες των προιόντων μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους προέρχονται από το xml των καταστημάτων που τα έχουν και δεν αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του hotprice.gr. Κάθε κατάστημα είναι υπεύθυνο για τις φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προιόντων που ανεβάζει στο hotprice.gr
  • Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμετάλλευση μέρους ή ολόκληρου του περιεχομένου του Hotprice χωρίς την έγγραφη άδεια του.
  • Η χρήση της υπηρεσίας του hotprice σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους χρήσης.
  • Με τον όρο προβαλλόμενο κατάστημα νοείται κάθε επιχείρηση η οποία καταχωρεί τα προϊόντα της στην πλατφόρμα.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

H εταιρεία3G INTERNET TECHNOLOGIES AND ENERGY , με έδρα το Ναύπλιο , email: [email protected], παρέχει στους επισκέπτες - χρήστες και μέλη της, τη δυνατότητα μέσω της υπηρεσίας Hotprice, η οποία φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.Hotprice.gr, τη δυνατότητα να  ενημερωθούν, να αναζητήσουν και να συγκρίνουν προϊόντα και τιμές από όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν καταχωρηθεί στην υπηρεσία μας. Επίσης παρέχει την δυνατότητα στα προβαλλόμενα καταστήματα – επιχειρήσεις την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους και τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους καθώς και τις τιμές στις οποίες αυτά διατίθενται.

Η αναζήτηση των προϊόντων από τους χρήστες γίνεται είτε μέσω μηχανής αναζήτησης είτε μέσω των ταξινομημένων κατηγοριών στον κατάλογο της πλατφόρμας – υπηρεσίας ή και άλλων μεθόδων αναζήτησης, που θα αναπτύξει το hotprice στο μέλλον.

Η Υπηρεσία της πλατφόρμας του Hotprice είναι για τους χρήστες - επισκέπτες δωρεάν. Οποιαδήποτε ενέργεια μετά την αναζήτηση ή η απόφαση για αγορά από κάποιο κατάστημα γίνεται με ευθύνη του αγοραστή και διέπεται από τους Όρους συναλλαγής του ανάλογου καταστήματος και ουδεμία ευθύνη βαραίνει το Hotprice.

Ο χρήστης – επισκέπτης αλλά και κάθε προβαλλόμενο κατάστημα οφείλει να διαβάσει τους όρους χρήσης του hotprice και  είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πλήρης και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων πριν τη χρήση των υπηρεσιών του. Η χρήση της πλατφόρμας με οιονδήποτε τρόπο, καταχώρηση προϊόντος ή αναζήτηση, τεκμαίρει την αποδοχή των όρων της.

Το περιεχόμενο της Υπηρεσίας Hotprice, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας Τσεμπεράς Γεώργιος και Σια Ε.Ε.  , και δε δύναται να αποτελέσει χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια, όλο ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να διανεμηθεί ή να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα λοιπά προϊόντα που αναφέρονται στην πλατφόρμα της Υπηρεσίας Hotprice και φέρουν τα σήματα των αντίστοιχων παραγωγών, εταιρειών, συνεργατών, εμπόρων, επιχειρήσεων κλπ, αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία των αντίστοιχων φυσικών ή νομικών προσώπων αυτών.

Ο Χρήστης - επισκέπτης έχει τη δυνατότητα για δωρεάν χρήση της υπηρεσίας Hotprice χωρίς να δώσει καμία απολύτως προσωπική πληροφορία.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να εγγραφεί ως μέλος είτε δηλώνοντας ένα μοναδικό username, email και κωδικό πρόσβασης είτε κάνοντας χρήση του λογαριασμού του στο facebook

Μετά τη δημιουργία λογαριασμού, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα της wish list και να γράφει σχόλια και να αξιολογεί τα προϊόντα & τα καταστήματα. Κάθε χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά. Το hotprice έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από τον χρήστη στοιχεία (όπως αριθμό παραγγελίας, απόδειξη αγοράς ή άλλο παραστατικό) από τα οποία να αποδεικνύεται  ότι τα σχόλια του χρήστη βασίζονται σε αληθινή συναλλαγή του χρήστη με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Όλα τα σχόλια θα πρέπει να γίνονται στην ελληνική γλώσσα.

Το hotprice διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που είναι παράνομα, απειλητικά, προσβλητικά, χυδαία, υβριστικά, δυσφημιστικά, ρατσιστικά ή σε κάθε περίπτωση αντίκεινται στα χρηστά ή συναλλακτικά ήθη, όπως επίσης εάν παραβιάζουν την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων ή προκαλούν συναισθήματα επιθετικότητας και μίσους.

Ο χρήστης μετά τη δημιουργία λογαριασμού στο hotprice έχει την αποκλειστική ευθύνη  για όλες τις συναλλαγές ή άλλες πράξεις που διενεργούνται μέσω του προσωπικού του λογαριασμού. Το Hotprice δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αμέλεια των χρηστών να συμμορφωθούν με τους όρους του παρόντος άρθρου.

Το προβαλλόμενο κατάστημα – επιχείρηση έχει την αποκλειστική ευθύνη  για όλες τις συναλλαγές ή άλλες πράξεις που διενεργούνται με χρήστες – επισκέπτες.

Απαγορεύεται η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδής δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη/μέλους.

Απαγορεύεται  η αντιγραφή, η παραχάραξη ή άλλη αλλοίωση των αναγνωριστικών των χρηστών/μελών με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω της πλατφόρμας του hotprice.

Απαγορεύεται στους χρήστες – επισκέπτες  η ανάρτηση περιεχομένου προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών σε οποιαδήποτε μορφή. Αυτό το δικαίωμα αφορά μόνο στους νόμιμους εμπόρους – προβαλλόμενα καταστήματα και επιχειρήσεις.

Απαγορεύεται η δημοσίευση περιεχομένου που μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία του λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού δικτύου ή εξοπλισμού.

Όλες οι δημοσιεύσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία. Το hotprice θα αφαιρεί αμέσως κάθε αντικείμενη στα ανωτέρω ανάρτηση και δημοσίευση.

Απαγορεύεται η παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών/μελών.

Το hotprice διατηρεί ανεπιφύλακτα  το δικαίωμα να μπορεί να τροποποιήσει μονομερώς οποτεδήποτε τους όρους χρήσης να διαγράψει σχόλια χρηστών να αλλάξει το χρονικό διάστημα που θα διατηρούνται τα σχόλια χρηστών ή να διακόψει τη λειτουργία. Όλα τα σχόλια θα ελέγχονται πριν αναρτηθούν και το hotprice δικαιούται να μην επιτρέψει τη δημοσιοποίηση σχολίων, που αντιβαίνουν τους παρόντες Όρους.

Ο χρήστης – μέλος και κάθε προβαλλόμενο κατάστημα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος να αποκαταστήσει πλήρως κάθε ζημία που θα υποστεί το hotprice, οι συνεργάτες του και οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο εξαιτίας οποιασδήποτε αμφισβήτησης/ διαφοράς/ διαμάχης που τυχόν προκύψει και θα οφείλεται στη μη συμμόρφωση του χρήστη με τους όρους του παρόντος.

Το hotprice είναι πλατφόρμα σύγκρισης τιμών προϊόντων των καταστημάτων – επιχειρήσεων τα οποία προβάλλουν τα προϊόντα τους και έχουν καταχωρηθεί και δεν συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη συναλλαγή οικονομική ή άλλη μεταξύ του επισκέπτη, που θα αγοράσει κάποιο προϊόν και του καταστήματος, που το πουλάει. Η ποιότητα και η κατάσταση των προϊόντων και η τήρηση όλων των νόμων και κανονισμών είναι ευθύνη του καταστήματος που το πουλάει και το hotprice δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα, την ασφάλεια ή τη νομιμότητα των καταχωρημένων προϊόντων. Η ανακατεύθυνση στον δικτυακό τόπο του ηλεκτρονικού καταστήματος και η συναλλαγή του, διέπεται από τους όρους χρήσης και την πολιτική προστασίας δεδομένων και ασφάλειας συναλλαγών του εκάστοτε καταστήματος. Οι χρήστες προβαίνουν στην αγορά από τα ηλεκτρονικά καταστήματα, που πωλούν τα προϊόντα, που αναζητούν με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη.

  • Τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι προδιαγραφές και εν γένει οι κάθε είδους  πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας, πληροφορίες εγγύησης, τιμής και τυχόν άλλων επιβαρύνσεων, ΦΠΑ, εξόδων αποστολής κλπ) των προϊόντων αναδημοσιεύονται αυτούσιες όπως παρέχονται και καταχωρούνται από τα καταστήματα που πωλούν να αντίστοιχα είδη και παρ' ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επικαιροποίηση των πληροφοριών αυτών το hotprice δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια της πληροφορίας και ούτε φέρει απολύτως καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια και ορθότητα των μεταδιδόμενων ως άνω πληροφοριών.
  • Το hotprice δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί υπεύθυνο για διαφυγόντα κέρδη ή άλλες ζημιές τυχαίες συνεπεία ενεργειών και επιλογών των επισκεπτών/χρηστών της, που προέρχονται από τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες, σύμφωνα με τους παρόντες όρους χρήσης.

Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των προβαλλόμενων - καταχωρημένων καταστημάτων και των επισκεπτών/χρηστών του hotprice, το hotprice δεν θα φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας που θα σχετίζεται με κάθε είδους ισχυρισμούς, αξιώσεις κλπ των ανωτέρω προσώπων.

Η πληροφορίες που διατίθενται από την πλατφόρμα αφορούν μόνο το σύνολο των καταχωρημένων προϊόντων και όχι το σύνολο των διαθέσιμων στο σύνολο της αγοράς.

Το hotprice δεν παρέχει καμία εγγύηση, ότι η υπηρεσία του θα παρέχεται χωρίς διακοπή και χωρίς σφάλματα. Σε κάθε περίπτωση η διακοπή της λειτουργίας του δεν μπορεί να τεκμηριώσει ευθύνη ή υποχρέωση αποζημίωσης χρήστη ή προβαλλόμενου καταστήματος.

Το hotprice δεν υπέχει ευθύνη για προβλήματα λειτουργικότητας του δικτύου που οφείλονται σε τρίτους φορείς και καθιστούν πρόσκαιρα ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την υπηρεσία μη διαθέσιμη.

Το hotprice μπορεί να μην προβεί σε καταχώρηση καταστήματος που δεν περιέχει τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία που θα επιτρέψουν τη σωστή καταχώρηση των προϊόντων (π.χ. λάθος format xml, κτλ)

Ασφάλεια

Η ασφάλεια στο Internet αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα καθώς το Internet είναι ένα πεδίο ανοιχτό και ελεύθερα προσπελάσιμο σε τρίτους. Δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν σε επίπεδο δικτυακού τόπου με τη χρήση ηλεκτρονικών πιστοποιητικών και συστήματος προστασίας δικτύου (firewall) υψηλής προστασίας.

Το hotprice καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή πλοήγηση των επισκεπτών και χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση RSA 256 bit , για ασφαλείς online επικοινωνίες και συναλλαγές.

Όλες οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών κρυπτογραφούνται , έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλοιωθούν κατά την μεταφορά τους στο Internet.

Το hotprice δεν αποκαλύπτει και δε δημοσιοποιεί με κανένα τρόπο οποιοδήποτε προσωπικό στοιχείο μελών και χρηστών της ιστοσελίδας του.

Το hotprice διατηρεί το δικαίωμα να αποστείλει ενημερωτικό email στα μέλη του. Κάθε μέλος μπορεί να διαγραφεί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στέλνοντας ένα email στο [email protected] με θέμα "Διαγραφή"

Διαφημίσεις

Το hotprice μπορεί να περιλαμβάνει διαφημιστικά links  προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites) αλλά δεν είναι υπεύθυνο για τις υπηρεσίες των άλλων δικτυακών τόπων και των προβλημάτων που ενδεχομένως μπορούν να εμφανιστούν.

Το hotprice διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους όποτε κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο, ενημερώνοντας κατάλληλα τους επισκέπτες του για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στους όρους.

Η χρήση της πλατφόρμας του hotprice  συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων χρήσης.